Welkom bij friese-producten.nl

Aanbieding

Leeuwarden en Friesland gezien door reizigers

Leeuwarden Friesland

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale Prijs: € 14,99

Speciale prijs € 5,98

Voor 13.00 uur besteld = vandaag verzonden. Info...

Vragen? Bel: 06-53259385
(ma t/m vr van 10 tot 17 uur).

Verzendkosten: €4,50 of €7,25 (pakketpost). Vanaf €50,- gratis!

100% tevredenheidsgarantie.
Niet goed? Geld terug!

Zelf bezorgdag kiezen.
Thuisbezorgd of op afhaalpunt.
Avond/zaterdagbezorging.

Details

Het leukste boek van Fryslân.

Het Leukste Boek over Leeuwarden en Friesland. Of u Friesland al kent, of nog niet; dit boek brengt u veel kennis, weetjes en anekdotes over de historie en de huidige bezienswaardigheden van deze wonders chone provincie en de hoofdstad.

Reistips vol historie

Het boek 'Leeuwarden en Friesland (1850-1920) gezien door reizigers' laat op een historische, maar zeer leuke, manier zien waar Friesland en haar inwoners 'vandaan komen'. Het boek laat de verbazing van reizigers van toen zien, over de mensen, de bijzonderheden en de hedendaagse monumenten. Een zeer toegankelijk historisch Het boek van de Friese auteur Ronald Schalekamp kreeg uitsluitend enthousiaste en lovende recensies.

Fraaie historische én moderne foto's
De fraaie - historische én moderne - foto's en afbeeldingen in het boek zijn afkomstig uit de historische verzameling van Schalekamp. Daarnaast verleenden diverse fotografen hun medewerking, waaronder Greet van der Meulen (Dalfsen), Hans Mulder (Leeuwarden) en Piebe van den Berg (Joure). De afbeeldingen in zwart-wit en kleur maken niet alleen de historie inzichtelijk, maar laten ook de bezienswaardigheden van nu zien.
boek over Leeuwarden en de provincie Friesland, dat tegelijkertijd dienst doet als gids met reistips en -informatie voor de 21ste-eeuw.

In 'Leeuwarden en Friesland (1850-1920) gezien door reizigers' komt de stad Leeuwarden zeer uitgebreid aan bod.
Daarnaast wordt aandacht besteed aan de andere tien steden van Friesland én aan Ameland, Grou en Wergea.
De bezienswaardigheden en monumenten van Leeuwarden en de andere steden/dorpen komen breed aan bod. Met verwijzing naar plaatselijke musea - groot en klein - en bezoekerscentra. In een apart hoofdstuk gaat het over 'Friezen van toen' met aandacht voor onder meer het karakter van de Friezen, het schaatsen, de Friese meisjes en hun oorijzers, het kettingroken, de Elfstedentocht en de rijkdom van Friese boeren.
Het hoofdstuk over 'Reizen door Friesland' verhaalt over onder meer smerige stoomboten, de rustieke trekschuit, de praktische stoomtrein, tolbruggen en -hekken en nieuwsgierige stadsinwoners. Een mooi boek van 96 pagina's met een honderdtal historische én moderne foto's - in zwart-wit en kleur.

op=op

Extra info

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten

LiveZilla Live Chat Software